04.09.2015

Bekymringer.

Fra Nyt Liv.
Uge 36 - 2015.
Af Berit Brejl.

"Og kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer." (1 Pet 5:7)
På Tønder Museum var der i nogle måneder en udstilling, der hed ”Troens Landskab”. Den var lavet i forbindelse med Hans Adolph Brorsons 250 års dødsdag. Man gik rundt og så på billeder af kirker og missionshuse. Der var en masse ting udstillet, som blev brugt i den Kristne forsamling, men også i hjemmene. Der var en hel væg med broderede skriftsteder, hvor der bl.a. stod ”Se Han slumrer og sover ikke, Han som bevarer Israel” og ”Herren er min Hyrde”.

Der var en kæmpestor ”Madam Blå” (kaffekanden fra Løgumkloster Missionshus), alterkalke, indsamlingsbøsser fra søndagsskoler og også en æske med ”mannakorn” (små sedler med skrifthenvisninger, som man kan trække, når man har brug for et ord fra Gud).

En dag gik jeg sammen med min kusine og så på denne udstilling. Museet havde uden for montren med mannakornene sat en skål på en piedestal. I skålen lå små sedler, som publikum gerne måtte tage af. Disse sedler havde ikke kun henvisningen, men hele skriftstedet påtrykt.

Min kusine, der få dage før havde fået sin første kemo-behandling for sin nyopdagede kræft, tager et kort og læser fra 1 Pet 5:7: ”Og kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer.” Hun udbryder: ”Det var lige til mig!” Det var en god hilsen at få på udstillingen – og så netop i min kusines situation.

To dage senere snakkede jeg med min kusine i telefonen. Da havde hun lige fået et postkort fra en slægtning i USA. Kortet var afsendt en lille uge før vores museumsbesøg. Tænk, på dette kort var 1 Pet 5:7 også citeret. Vi kunne ikke andet end opfatte det som en dobbelt hilsen fra Gud, vores Far i Himlen.

Gud, som styrer historiens gang, ser også til sine børn i svære situationer. Han kan også give sine børn indskydelser til at sende hilsener, der kan være til opmuntring og hjælp. Det skaber taknemmelighed i sindet, når Gud lader os erfare Hans omsorg på en særlig måde, og vi må undre os over, hvorfor vi så alligevel så ofte bekymrer os. Men sådan er det desværre.

I Filip 4:6-7 står der: ”Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus.”

Det er et dejligt løfte fra Gud. Og det må vi gøre brug af. Ja, vi må igen og igen komme til Gud med vores bekymringer – ikke fordi Gud glemmer, men fordi vi glemmer. Og så vil vi erfare, at Guds fred virkelig overgår al forstand og alle vores mennesketanker.

Midt i alt det, der kan ængste os og bekymre os, vil Gud frem for alt bevare vores hjerter og tanker i Kristus Jesus. “For han er vor fred” (Ef 2:14).

Som Guds børn for Jesu skyld må vi komme til vores Himmelske Far og kaste al bekymring på Ham. For Han har omsorg for os.