24.06.2015

Poul Hoffmann er forfremmet til herligheden.

Håbet om det evige liv har altid spillet en stor rolle i forfatteren Poul Hoffmanns liv, men den er ikke blevet mindre med alderen.

”Udsynet til den nye himmel og den nye jord forstærkes i vores alder. Og når man lægger mærke til, hvad der sker i Israel og andre steder i verden, så er jeg ikke i tvivl om, at Kristus kommer snart.

"Hvor længe mon Guds tålmodighed varer endnu?” spørger Poul Hoffmann, mens han henviser til hårrejsende dagsaktuelle begivenheder i Mellemøsten.

”Verden er skabt af Gud, og derfor er den vidunderlig. Men verden er også besat af Djævelen, og derfor er den skrækkelig. Men en dag skal Djævelens besættelse ophøre."

"Som Kristne er vi lige nu med i en slags modstandsbevægelse i den Djævlebesatte verden. Befrielsesdagen kommer snart, hvor synd, død og Djævel skal ophøre. Så fuldendes Guds rige, som han havde tænkt det fra starten.”

Forstår ikke altid Guds handlemåder
Selvom Bibelen ikke opleves som en lukket bog for Poul Hoffmann, og selvom han har en grundlæggende glæde i livet, forstår han alligevel ikke altid Guds handlemåder:

”Det kan være svært at forstå, hvorfor man skal være så affældig nu, når der er så meget, jeg fortsat har lyst til at gå i gang med. Men jeg har langt sværere ved at forstå, hvorfor nogle familier bliver udsat for tragiske ulykker.”

”Det er ikke altid, vi forstår Gud, men vi skal også tro på Ham, når vi ikke forstår Ham. Vi skal ikke først og fremmest forstå Gud, men tro Ham. Og Han har givet os sit ord som en klippegrund, vi kan stå på i alle situationer,” siger han.

Poul Hoffmann er født i 1928 og forfatter til 48 bøger, heraf en del bibelhistoriske romaner. Han døde 22. juni 2015.